Henna Helmé - Kunst on elu!

25.05.2016
Neljapäeval 26. mail kell 17 avatakse Tampere Majas Turu linnast pärit Henna Halmé unenäoliste maalide näitus. Näituse pealkiri on „Kunst on elu!“. Kunstniku õlimaalid uurivad protsessi, kuidas teoste motiivid muunduvad kahemõõdulisteks värvideks.

„Selle Tampere Maja näitusega püüan täita oma kohalolekut unenäolistes hetkedes. Mu maalimisprotsess sünnitab lüürilisi semiabstraktsioone. Nendes maalides irdub maalide motiiv naturalismi konventsioonidest ja muudab selle kahemõõdulisteks värvideks“, võtab kunstnik kokku oma tööprotsessi.

Kunstnik toob Tampere Majale ka oma tütrepoja Leo Benjamini väikeseid teoseid. Kunstnik naeratab, et kaheaastane Leo Benjam on tõeliselt tabanud seda sama protsessi, kuidas motiiv muutub värvideks.

Henna Halmé on õppinud sisekujundust Saksamaal ja ehitusarhitektuuri Tamperes. 1998. aastal lõpetas ta kunstiajaloo ja kunstiõpetaja eriala Turu ülikoolis. Halmél on olnud mitmeid näitusi välismaal, eelmisel aastal oli tal näitus Pariisis ja sellel aastal Stockholmis. Tampere Maja näitus on ta esimene näitus Eestis.

Henna Halmé näitus jääb avatuks kuni 26. juunini. Tampere Maja galerii (Jaani 4, Tartu) on avatud iga päev kella 9 – 18. Sissepääs vaba.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv