September Tartu Ülikooli muuseumis

01.09.2016
Septembris alustavad uuesti traditsioonilised astronoomialoengud Tartu tähetornis ja kunstikolmapäevad Tartu Ülikooli kunstimuuseumis. Uudsena alustab üritustesari Ideekohver Tartu Ülikooli muuseumi näitusel „Maailma mõõtmine“. Sügiskuu kulmineerub 30. septembril Teadlaste Öö festivaliga, mis kutsub avastama ulmelisi maailmu.

Tartu Ülikooli muuseumis
toimub 13. septembril Tartu tudengipäevade raames publikuprogrammi„Minu Eesti läbi „mugavuspagulaste“ silmade“ avaüritus, millel on seekord Hiina fookus. Kõik esinejad on õppinud või töötanud Hiina Rahvavabariigis ning jagavad oma kogemusi kuulajatega.

15. septembril alustab Tartu Ülikooli muuseumis üritustesari Ideekohver. Muuseumi aastanäitusel on külaliseks Helleka Koppel, kes esineb teemal „Maailma mõõtmine: läbi seljakotiränduri pilgu“.

Muuseumis toimuvad traditsioonilised eksperimendihommikud. Vanavanemate päeva eel, 10. septembril, on kõik vanaisad ja vanaemad oodatud eksperimendihommikule tasuta.

Tartu Ülikooli kunstimuuseum ootab kõiki huvilisi 14. septembril selle sügise esimesele kunstikolmapäevale, kus esineb Vladimir Sazonov ettekandega „Küüditamine ja terroripoliitika Assüüria impeeriumis 900-610 eKr”.

Kunstimuuseumi sügisesed kunstikolmapäevad on seotud näitusega “Teekond Hommikumaale. Otto Friedrich von Richteri (1791-1816) reisid ja kollektsioon”.

Septembrikuus jätkuvad ka lühiringkäigud muuseumis.

Tartu tähetornis leiab 6. septembril aset selle aasta esimene astronoomialoeng. Karl Reinkubjas kõneleb ESTCube-2 teemadel ning uuematest suundumustest kosmosetehnikas.

20. septembril toimub astronoomialoeng teemal “Hagenid, Schwarzid ja tähed”. Tartu Ülikooli muuseumi teadusdirektor Lea Leppik räägib meile mõlemast perekonnast, kelle kultuurilooline tähendus ulatub kaugelt üle Tartu ja Eesti piiride.

Tartu tudengipäevade raames toimuvad tähetornis septembris ekskursioonid eesti ja inglise keeles, mis tutvustavad Tartu teaduspärandit astronoomia näitel.

Uudisena on Tartu tähetornis avatud astronoomiateemaline põgenemistuba KOSMOS, millest grupid (2-4 liiget) peaksid nutikuse abil välja saama 60 minuti jooksul.

16. septembril kell 20-22 vaatleme poolvarjulist kuuvarjutust.

Sügiskuu lõpeb 30. septembril traditsioonilise Teadlaste Öö festivaliga.

Kunstimuuseumis räägitakse Egiptuse püramiididest, muumiatest ja nendega seotud vandenõuteooriatest. Kell 19 ja 21 näidatakse filmi "Vana-Egiptus: elu ja surm Kuningate Orus". NB! Vaatajate vahel loosime auhindu!

Tähetornis võtakse ette reise teistele planeetidele ja uuritakse, milliseid maastikke ulmekirjanikud, ulmefilmide autorid ja teadlased on neis kaugetes paikades näinud. Toimuvad planetaariumietendused ning avatud on temaatiline meisterdamistuba.

Tartu Ülikooli Muuseumis uuritakse maailmaränduritele vajalikke vahendeid vanadest aegadest, meisterdatakse ulmelisi maakaarte ja fantastilisi loomi ning toimuvad traditsioonilised Hullu Teadlase eksperimendid.

Veeda hariv ja põnev sügiskuu Tartu Ülikooli muuseumis!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv